Translate

dimarts, 25 de setembre del 2012

Les xarxes socials

Bon  dia estimats blogguers/es,

Avui a l'aula hem tractat el tema de les noves tecnologies, de com hem evolucionat en tant poc temps i la importància d'aquestes en els nostres graus universitaris, ja que en les nostres generacions no hem estat educats per entendre i assolir aquest canvi tecnològic, i com actualment la tecnologia està avançant a pas de gegant, els nostres futurs alumnes els haurem d'ajudar a compendre aquest procés.
Després de veure el vídeo sobre 'Introducción a la sociedad del conocimiento' ens hem preguntat què en pensem d'aquest canvi tecnològic, i les respostes han estat tan variades com el sentiment de por envers aquest canvi tan brusc que s'ha produït en tan poc temps, o l'admiració de amb quina velocitat ha arribat a evolucionar l'èsser humà.
Hem comentat dues corrents existents sobre la interpretació de les nostres relacions amb la tecnologia, una és el determinisme tecnològic, basat en el fet que la gent creu que la societat està condicionada per la tecnologia, i el determinisme social, basat en que no són les noves tecnologies el resultat, sinó que és la societat que promou les noves tecnologies.
Per altra banda, hem tret conclusions sobre el debat de l'afirmació: 'La televisió produeix una societat de consum'. A favor de l'afirmació hem dit que la televisió ofereix molta publicitat la qual incita a l'espectador a comprar, a consumir. En contra, hi ha gent que rebutja l'abús de publicitat, i o bé canvia de canal durant els anuncis, o aprofita aquell temps per a fer coses que té pendents, aleshores aquest fet pensem que repercuteix negativament al consumisme. La postura més sòlida obviament és la de a favor ja que afecta més directament al consumisme.
Després d'aquesta introducció a les noves tecnologies, farem referència a les xarxes socials, una eina tecnològica sorgida en els darrers anys.
Actualment comunicar-se és molt fàcil i es pot fer de manera instantània gràcies a xarxes socials en les quals una persona pot comunicar el seu estat anímic, o el que està fent en aquell moment, o compartir coses que li semblin boniques, ja siguin gràfiques en forma de fotografies o escrites en forma de text. Pensem que aquestes xarxes socials poden ser molt maques sempre i quan es sàpiguen utilitzar, ja que moltes vegades l'excés d'informació pot comportar efectes negatius en una persona, doncs pot arribar a perdre tota la privacitat. També són perilloses des del punt de vista que es pot arribar a crear una segona identitat, i així una possible vida paral·lela.
Obrim un debat aquí al nostre blog, què en penseu sobre les xarxes socials? Quins avantatges i inconvenients hi trobeu al respecte?





Esperem les vostres conclusions,
fins a la propera!                                                 :)

Reflexionem-hi.

6 comentaris:

  1. Bones! Els últims anys la tecnologia a avançat molt i cada dia avançem cap a una nova era, això és bo pero també hi han uns inconvenients que a vegades no sóm conscients d'on estem i d'on arrivarem.
    Personalment els avantatges que trobo no són satisfactoris respecte als inconvenients perquè si tirem quinze anys enrere veiem que hi ha més contacte amb les persones del nostre voltant cara a cara. Per cert m'agrada el vostre blog! Fins un altre!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Agraïm molt el teu comentari, ens agrada el teu punt de vista! Moltes gràcies.
      Att. Reflexionem-hi.

      Elimina
  2. Personalment penso que les xarxes socials són una eina necessària en el dia d'avui, ja què és una manera de comunicar instantània amb aquelles persones que es desitja. Tot i que també és cert que és un instrument amb el que s'ha d'anar en compte, perquè si es descontrola pot acabar amb la privacitat de l'usuari. Així, els avantatges són la rapidesa de comunicació i la capacitat d'assabentar-te de situacions d'interès, mentre que els inconvenients serien la privacitat i els aspectes més personals.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó, en el grup ho hem parlat, i pensem això, que aparentment només veiem avantatges, però que el fet d'utilitzar aquestes eines sense la informació suficient de tots els aspectes positius i sobretot negatius, hi poden haver-hi bastants ensurts ja que si no s'utilitza adequadament si que pots arribar a perdre la teva privacitat.
      Moltes gràcies per el comentari!
      Att. Reflexionem-hi.

      Elimina
  3. Nosaltres creiem que tenen moltíssims avantatges, les noves tecnologies i amb elles les xarxes socials, han facilitat el contacte amb altres persones i inclús tenim a l'abast tota la informació mundial, és un gran pas per la humanitat. També cal tenir en compte que aixó és perillós hem de tenir en compte temes com el cyberbullyng. Cal rebutjar alguns correus, privatitzar el nostre perfil a les xarxes socials etc...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estem d'acord, tot i que s'hauria d'informar més dels aspectes negatius, sobretot als més petits.
      Agraïm el vostre comentari!
      Att. Reflexionem-hi.

      Elimina