Translate

diumenge, 21 d’octubre del 2012

És important donar informació als joves

Bon dia estimats lectors i lectores del blog,


Aprofitem aquesta entrada per parlar de la importància d'informar als més joves que s'inicien a les noves tecnologies, més concretament al fet d'ultitzar xarxes socials. Pensem que a casa i fins i tot a les escoles s'hauria d'insistir més en aquest tema, ja que realment molts d'aquests joves que s'inicien no són conscients del perill que pot comportar el fet de navegar de forma no segura.
Farà cosa d'una setmana va sortir a les notícies un cas de ciberassatjament acabat en tragèdia. El cas d'Amanda Todd, una jove de 15 anys que ha acabat suicidant-se per culpa d'un home que es va aprofitar d'ella a travès d'una xarxa social.
Pensem que s'hauria d'insistir més en aquest tema, perquè desgraciadament hi han molts casos de joves que coneixen gent per la xarxa, i pensant-se que estàn parlant amb una persona de confiança donen molta informació de la seva vida, i desgraciadament hi ha molta gent que no té bona fe i que juguen males passades a aquests joves, aprofiten aquesta innocència per fer-los mal.
Per tant, estaria bé que a les escoles se'ls expliquessin tots els perills que hi poden haver. Ja que moltes vegades des de casa els pares ho diuen, però els fills pel simple fet de que el pare/mare no els molesti, assenteixen i no es queden amb la informació que aquest pare/mare vol fer arribar al fill/a, i per tant pensem que si es fa desde les escoles els alumnes rebràn millor la informació i ho tindràn més present a l'hora de navegar.




Seguim reflexionant al respecte, esperem les vostres opinions!


Reflexionem-hi.

4 comentaris:

  1. M'ha impactat força aquesta referència al cas d'Amanda Todd. Realment hi ha gent que no són persones...

    Definitivament, les escoles haurien de proporcionar aquesta mena d'avisos i de precaucions, ja que realment i malaurada hi ha fills que no escolten els pares. Aquest, segons el meu parè, és un altre tema de debat. Per què un fill troba absurd el que les persones que li han donat la vida li diuen?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, la veritat és que aquest cas és molt impactant.
      Hi sobre la teva idea de debat tens molta raó; tot i que els pares intenten guiar els fills, molts cops no aconsegueixen que aquests facin cas i al final els nens és poden posar en grans problemes.

      Elimina
  2. Estic totalment d’acord amb l’entrada que heu escrit. Als joves els hi falta molta informació sobre els perills que tenen totes les xarxes socials.
    Referent a la notícia que adjunteu, no n’havia sentit parlar, però realment és impactant. Com és possible que per culpa de les xarxes socials una noia ho hagi pogut passar tan malament fins al punt de treure’s la vida? Cerc que són coses que es poden i s’han d’evitar.
    Com vosaltres heu proposat, una molt bona solució és conscienciar als joves des de l’escola. Crec que ja s’han de conscienciar des de ben petits, perquè cada cop la tecnologia avança més però els joves també i cada cop s’inicien abans en internet i els seus derivats. Així que s’ha de fer tot el possible per evitar situacions similars a l’esmentada anteriorment.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Tamara, moltes gràcies pel teu comentari. Amb la velocitat que corre la tecnologia cada cop s'hauran de consenciar més als nens i joves perquè no es trobin en la situació de la pobre Amanda Todd. És molt fort que passin coses així. Havera si en un futur proper a l'escola es pot fer una gran tasca en avisar dels perills d'internet.

      Elimina