Translate

diumenge, 21 d’octubre del 2012

Perills a la xarxa: el ciberassetjament

Bon dia blogguers/es!

L'altre dia vam estar fent un petit debat sobre la importància de la seguretat quan naveguem per Internet, sobretot de cara als més infants. Com tots sabem, cada cop s'introdueix abans als més joves al món de les noves tecnologies i Internet, però realment sabem quins són els perills que ens guarda a la xarxa? Vam fer una petita recerca, ja que si els més grans tampoc en som conscients no podrem ajudar als joves que comencen ara. Hem formulat un petit PowerPoint que us adjuntarem a sota amb les coses més bàsiques i prevencions adients per a navegar de forma prudent per la web. Però mentre féiem la recerca, vam anar descobrint coses noves que ni nosaltres mateixos coneixíem. Vam descobrir la plataforma PROTÉGELES com a principal xarxa per a denunciar actes com la pedofília per Internet i vam poder veure molts dels casos que van ajudar a resoldre, alguns dels quals no ens eren familiars com “l'operación Gijón” o “l'operación Anatomía”. Vam estar intercambiant opinions sobre el ràpid creixement i l'ajuda que aporta la plataforma, alhora que coincidíem tots en que els actes i la gran quantitat de denúncies i de comunitats pedòfiles al nostre país eren marejants. Vam parlar sobre totes les funcions de PROTÉGELES, no només sobre la pedofília, doncs té campanyes contra la bulímia o la anorèxia, fa estudis sobre les costums i seguretat dels infants a Internet... Ara us deixem amb el nostre PowerPoint, dirigit a nens i nenes entre les edats de 8 a 10 anys per a que siguin una mica més conscients del que poden trobar a la xarxa, els seus perills i què fer en cas de patir ciberassatjament.


  
Amb aquest petit treball, ens hem adonat (més si es podia) que Internet no es un camí de roses i que conté molts perills. Nosaltres com a futurs educadors n'hem de ser ben conscients per a protegir els nostres futurs alumnes del ciberbullyng i per a poder instruir-los en la navegació segura per la xarxa, ja que encara que tingui moltes avantatges, com poden ser ensenyar els nens d'una forma més atractiva i lúdica, buscar i compartir informació de qualsevol àmbit, informar-nos al moment de les noticies de l'altra banda del món, eines útils com el correu electrònic, etc. També hem de ser previsors de que han d'anar amb compte per no ficar-se en problemes, doncs hi ha molts casos que han tingut ja un final desastrós (com comentàvem a un post anterior sobre Amanda Todd) i està a les nostres mans instruir-los per a que coneguin com navegar de forma segura. Estem entrant en un futur on la tecnologia passa davant dels llibres i per tant, és de gran importància estar preparats per a aquest dia a dia de treballs amb Internet.

I vosaltres? Què en penseu? Podeu fer un petit comentari o escriure a l'enquesta que hem creat.

Gràcies i fins una altra!

Reflexionem-hi.

6 comentaris:

  1. Penso que és important que els més petits treballin amb l'ajuda de les noves tecnologies, però alhora que els ensenyem a fer-ne un bon ús, també hem d'ensenyar-los quins són el perills que poden trobar-s'hi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi estem totalment d'acord. El món tecnològic és molt ineteressant pel món de d'educació, però també és molt perillòs.

      Elimina
  2. Jo crec que es molt important que la gent jove que comença utilitzar les noves tecnologies siguin ajudades per fer un bon us d'elles ja que sino a la llarga acabran produint problemes negatius per elles i acabaran perjudicant a terceres persones

    ResponElimina
    Respostes
    1. És veritat que si d'un bon principi s'ensenya com fer un bon ús de les noves tecnologies, després els problemes no sorgiran com passa actualment. Gràcies pel teu comentari.

      Elimina
  3. Bones!!

    Responent a la vostra pregunta creiem que les xarxes socials cada cop són més freqüents, això en part es possitu ja que ens aporten moltes comoditats i facilitats, però també són utilitzades per el públic infantil, aquets no saben el perill que suposa no sabe-les utilitzar correctament, ja que no saben el que poden i el no poden fer públic. Aquí és on intervenen els pares i els educadors, amb la protecció i supervisió.

    Aquesta és la nostra opinió!!

    ResponElimina
  4. Tota la raó, la majoria d'adults coneixem aquestes xarxes socials, però és important que els petits i petites que s'inicien en aquestes novetats, han d'estar ben informats.

    Att: Reflexionem-hi

    ResponElimina