Translate

dijous, 11 d’octubre del 2012

La pissarra digital

Bona tarda bloggers/es:

Avui us parlarem sobre una nova tecnologia que s'està aplicant a escoles, instituts, universitats... és el cas de les pissarres digitals.

Alguns de vosaltres us preguntareu què són les pissarres digitals... doncs bé, us ho explicarem.

La pissarra digital consisteix en un ordinador connectat a un videoprojector que mostra la senyal d'aquest ordinador sobre una superfície llisa i rígida, sensible al tacte o no, des de la qual es pot controlar l'ordinador, podent fer anotacions manuscrites sobre qualsevol imatge projectada, així com guardar-les, imprimir-les, enviar-les per correu electrònic i exportar-les a diversos formats. La principal funció de la pissarra és, doncs, controlar l'ordinador mitjançant aquesta superfície amb un bolígraf, el dit-en alguns casos-o un altre dispositiu com si d'un ratolí es tractés. És el que ofereix interactivitat amb la imatge i el que el diferencia d'una pissarra digital normal (ordinador + projector).

A continuació us deixem un vídeo on s'explica l'ús d'aquesta nova tecnologia a l'IES Josep Vallverdú de les Borges Blanques.




Un cop vist el vídeo, què en penseu d'aquesta nova tecnologia? És cert que milloren l'aprenentatge i van introduint les TIC a les aules, però cal recordar que sempre s'ha ensenyat i après amb els altres eines, com la pissarra amb guix, els llibres...

A més, per a que aquest ús sigui factible, és important formar a tots els professors/es, pel correcte funcionament i aprenentatge de cadascun dels seus alumnes.

En resum podríem dir que gràcies a aquesta nova eina, podem fer més fàcil l'aplicació de les noves tecnologies.


Esperem els vostres comentaris ja que ens és de gran ajuda i ens importa molt la vostra opinió.

Gràcies i ens veiem a la propera :)

Reflexionem-hi.

8 comentaris:

  1. En ple segle XXI, immersos plenament en el món digital i virtual, encara som capaços de sorprendre'ns amb la incorporació de les les noves tecnologies a l'ensenyament i l'aprenentatge.La pissarra digital n'és un bon exemple ja que permet una interacció en molts àmbits. Però no oblidem que no és l'única eina, ha de ser una eina més i ha de conviure amb les que ja hi son de sempre. Hem de saber quina és la més adequada i quin moment és el més escaient.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi estem d'acord, tot es combinar el que ja tenim incorporant aquestes noves tecnologies, però sense perdre mai els valors importants que ens ha transmès la educació tradicional.
      Moltes gràcies per el teu comentari.
      Att. Reflexionem-hi.

      Elimina
  2. La pissarra digital ja és una eina del present i ens sembla que és un recurs que ens pot ajudar a fer les classes adaptades a les generacions de nens i nenes d'aquesta època. Encara que, també pensem que no hem de deixar de banda altres eines com la pissarra de guix perquè sempre ens pot ser útil en altres casos, com per exemple, quan l'electricitat falli poder realitzar la classe planejada, igualment.

    Ens agradaria que passessiu pel nostre blog.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Teniu tota la raó. Moltes gràcies per el vostre comentari! :)
      I si que ens hi passarem!
      Att. Reflexionem-hi.

      Elimina
  3. Bones!

    Estem d'acord en que actualment vivim en un món canviant, on el que cada cop més les noves tecnologies formen part de la nostra vida, i que ens aporten facilitat i comoditat, en aquest cas per als alumnes i el professorat.

    Tot i així no hauriem de perdre l'utiització de les pissares de guix, ja que, com han dit anteriorment poden sorgeir problemes amb l'electicitat...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si, el fet seria combinar el millor del que ja tenim i incorporant coses noves, però sense perdre el més important del que tenim, com per exemple el paper del mestre.
      Agrïm els vostres comentaris!
      Att. Reflexionem-hi.

      Elimina
  4. És una gran eina per tal de facilitar la feina a l'hora de fer i presentar treballs. Al CRAI del Campus Catalunya de la URV existeixen aules d'estudi amb pissarres digitals que als estudiants ens ha facilitat molt la tasca de treballs en grup. És molt fàcil d'utilitzar i una gran ajuda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, a l'hora de fer treballs és tot més fàcil i fa que la feina resulti més factible, doncs són molts els treballs en grup que es realtitzen als graus de totes les universitats.

      Att: Reflexionem-hi

      Elimina